Circuit Training – Fakta och myter

Kretstrening, även känd som ”fbw-träning”, riktar sig till nybörjare och avancerade personer som gillar hög träningsintensitet och ett omfattande tillvägagångssätt för självutveckling. Denna träning innebär att man utför minst en övning för alla större muskelgrupper vid varje träningspass. Resultatet av detta är att arbeta på en relativt hög hjärtfrekvens och mycket trötthet under träning. För nybörjare rekommenderas att börja med färre stationer och ladda enligt dina önskemål. Detta kommer att förhindra skador och förvärva felaktiga rörelsemönster. Genom att bestämma om denna typ av träning kan du vara säker på att du kommer att förbättra effektiviteten, samordningen och styrkan i din kropp. Ett omfattande tillvägagångssätt för utvecklingsfrågor gör att perifer träning är en av de mest utvalda utbildarna. Fördelen med denna typ av arbete är möjligheten att utföra nästa övning hemma utan att behöva specialutrustning. Detta möjliggör samtidig fri och effektiv manipulation av utvalda övningar och belastningar. Diversifiering i träningsplanen i samband med arbetsmånaderna ger dig möjlighet att uppnå bättre resultat och få mer glädje av träning.

Grundläggande antaganden

En stor fördel med fbw-träning är möjligheten att välja övningar enligt träningsinställningarna. Deras val är inte strikt definierat, så du kan fokusera på en viss fest på varje träning utan att ge upp träningen av andra element. Det är en perfekt lösning för nybörjare. Till exempel, när vi har svaga ryggmuskler och ett starkt bröst kan vi applicera dragning på baren och rodd, kombinerat med klassiska push-ups. Systemet 2: 1 gör att du kan utföra effektiv kretsutbildning inklusive svagare partiet.

Hur ska kretsutbildning se ut?

Huvudintaget för perifer träning är hög intensitet och kort arbetstid. I de flesta fall är 30 eller 40 minuter av solidt arbete tillräckligt för att bli trött och stimulera kroppen att utvecklas. En sådan kort varaktighet av träning kommer effektivt att kombinera styrketräning och konditionsträning. Resultatet blir otroligt snabba träningsmål. Kom ihåg att inkludera alla övre muskeldelar i träning, dvs:

 • bröstkorgen (t.ex. bänkpress eller svenska pumpar)
 • tillbaka (t ex dragning på stången eller rodd i torso)
 • pråmar (till exempel militärkramning eller lyftning av en sidomantel)
 • biceps (t.ex. böjning av en barbell när du står eller böjer en hantel medan du sitter)
 • triceps (t.ex. fransk pressning eller dragning av den övre lyftkabeln)
 • buk (t.ex. dra knäna till buret i en hängande position på baren eller en kortslutning på mattan)

Och lägre muskeldelar, det vill säga:

 • quadriceps muskler (t ex squats med barbells på ryggen eller dips med hantlar)
 • tvåhåriga lårmuskler (t.ex. död klassisk sträng eller dödlift på raka ben)
 • en grupp sciatica tibial muskler – halvbuk muskel och halva åk (t ex dra bollen ner)
 • gluteala muskler (t ex går med kvarhållande tuggummi på knä eller höftstörning)
 • trekalva kalvar (t ex trampa på tårna på steppen eller räta på kranen)

Sammanställning av dessa övningar i en krets, med hänsyn till en kort paus, kommer effektivt och effektivt att träna hela kroppen i ett träningspass. Under träning är det värt att övervaka hjärtat med hjälp av pulsmätaren. Detta gör att du kan bestämma intensiteten av hjärtslag och justera belastningen till din egen nivå av sofistikering. Genom att reglera hjärtfrekvensen kan vi i varje fall manipulera ansträngningen (syre och anaerobt intervall), vilket gör framsteg från vecka till vecka.

När rekommenderas inte perifer träning?

Kringsträning som består av flervändiga övningar och inga raster rekommenderas inte för nybörjare. Svårigheten att göra övningar i kombination med hög intensitet kan vara en komplicerad kombination som så småningom leder till skada. Situationen är annorlunda när det gäller en kombination av perifer träning med övningar som utförs på maskiner, vilket inte kräver en mycket bra teknik för att utföra övningar och kontrollera kroppens hållning.

Vem tränar för vem?

Framför allt för personer som gillar snabba och effektiva träningar. Kombinationen av flera övningar i en krets gör det möjligt att effektivt stärka hela kroppen, förbättra stabiliseringen och motorkoordinering. Det här är den perfekta lösningen för upptagna människor som inte gillar att slösa tid på onödiga pauser. Det är värt att komma ihåg att träningens kvalitet beror på längden av rasterna mellan serien och valet av övningar.