Hur man övning hemma?

Det finns människor som inte kan eller inte vill gå till gymmet – det förändrar inte det faktum att de bryr sig om att hålla sig i form eller försöka förlora extra kilo. Lyckligtvis för att hjälpa till att gå ner i vikt finns det effektiva sätt att göra övningar hemma – även utan att använda professionell utrustning.

Övningar hemma utan utrustning? Oroa dig inte!

Det finns många övningar som är effektiva även om du inte använder något annat än din kropp. Push-ups och squats är klassiska exempel. Använda övningar som dessa kan mobilisera nästan alla kroppsmuskler till jobbet. Självklart kan du köpa en övningsbänk och vikter om du har lite kontant och det är ett ganska rimligt pris – men det är värt att veta att detta inte är ett måste.

Det finns olika sätt att göra övningar hemma när man använder provisoriska enheter i stället för ”riktiga” apparater. Till exempel, i verkligheten behöver du inte en hantel för att sätta upp motståndsträning. Allt du behöver är tunga material som kan lyftas i din hand. För lätt aerobic övningar kan du använda en burk mat, som bönor. För en större tungvikt kan du använda en stor flaska mineralvatten. Båda alternativen är lika bra som reella vikter – men de kostar lite och alla hittar dem i sitt hem.

Därför är det värt att komma ihåg den här goda nyheten: det är helt möjligt att få effektiva och effektiva övningar i ditt hem, utan att behöva köpa dyr träningsutrustning.

Nedan hittar du exempel på övningar för alla större delar av kroppen som du kan göra hemma.

1. Ben

Att utveckla effektiv träträning i hemmet kan ofta vara problematisk om du inte har någon utrustning, men du vill ändå uppnå bästa möjliga resultat på kortast möjliga tid. Det är dock trevligt att lära dig att du kan skulpta benen, ta hand om att bygga muskelmassa och bränna ett lager av oönskat fett genom hjärnbensutbildning som inte kräver någon utrustning.

Välj emellertid övningar som involverar så mycket muskler som möjligt. Dessutom, var inte rädd för att nå mer avancerade övningar och berika dem med din träningsrutin.

Här är en kort lista över mycket effektiva benövningar:

 • traditionella knep
 • knep på ett ben
 • hoppar från kanten med knäupphöjningen
 • klättra på tårna
 • hoppar från fot till fot på en plattform

Denna korta lista över ben övningar hjälper dig att bränna kroppsfett, bygga muskelmassa och skulpta dina ben bättre än alla maskiner i gymmet kombinerat. Övningar med hög intensitet gör att du kan få bra resultat på mycket kortare tid. Det finns flera sätt på vilka du kan öka intensiteten i dina träningspassar hemma.

 • Var inte rädd för att nå för avancerade övningar
 • Upprepa så snart som möjligt
 • Använd en kombination av flera övningar i en serie med en minimal dos av vila

Nu när du vet att effektiv träträning hemma utan utrustning är möjligt, är det dags att börja få mer resultat på kortast möjliga tid.

2. Pråmar

Pråmar är en svår grupp av muskler. Vapenna spelar in som en stabilisator av alla överkroppens muskler, varför deras start och träning är inte den enklaste uppgiften. Men några av övningarna du kan göra hemma fungerar bättre än andra.

Här är några av de bästa axelövningarna som bara kan göras med egen vikt – utan extra utrustning:

 • vertikala pumpar med upphöjda ben
  Denna övning kräver endast en stabil ökning för benen under träning. När du gör dessa typer av push-ups, bör du ha dina ben raka i knäna, så träningen blir mycket lättare för människor väl utsträckta. Även om den torso i den klassiska versionen av denna övning är nästan vertikal, kan du prova en annan vinkel – för enkelhet.
 • handtag
  En intressant övning, även känd från dagis. Det innebär inte bara aktiviteten hos pråmen, men också kärnan i torso – stärka den. I nätverket kan du hitta många videor som illustrerar den här funktionen.

3. Mage

Utformningen av bukmusklerna är en del av en mycket speciell grupp av muskler: en grupp som effektivt kan träna under viktfri träning. Nästan alla andra muskler behöver lite belastning att förfina, men med bukmusklerna kan du arbeta helt med bara en kort övning med hjälp av kroppsvikt. Det finns flera saker du alltid bör uppmärksamma när du tränar hemma, de hjälper dig att maximera din ansträngning och bygga din abs snabbare än någonting annat.

Först och främst borde du veta att även om det finns bara så många alternativ att välja som en del av mageövning hemma, behöver du skapa ett träningssystem. Tack vare detta kan du sprida ditt arbete på dina muskler och utvecklas på mer än ett sätt.

En av de mest effektiva övningarna är känd för alla som cykel. En annan bra övning är alla slags crunches. Klassisk sax fungerar också väldigt bra.

4. Biceps

Du behöver inte tusen olika biceps övningar. Tvärtom. Bara två drag är tillräckligt och kan också göras hemma. Det är rätt – det finns inget behov av att gå till gymmet om du vill träna en imponerande bicep. De mest effektiva är de olika typerna av pull-ups.

Vi skiljer följande typer:

 • Dra upp på kanten av bordet
  För att utföra denna övning ordentligt, gå huvudet mot bordet, ta toppen med en snatch och luta på marken knä böjda i knäna. Senare är det tillräckligt att lämna och dra upp. Det är självklart viktigt att träningen görs på ett stabilt bord – proportionellt mot kroppen.
 • otrogen dragning på pinnen
  Det här är en mjuk version av den klassiska träningen – så namnet lurades. Det består i det faktum att benen vilar på en stol, vilket stöder biceps arbete. Faktum är att vi bara baserar tänderna på tårna. När du drar upp för rätt träning, ska du räta benen i knäet.

Dessa bicepövningar gör det möjligt att vackert bygga denna muskeldel. Men om du verkligen vill försöka få en imponerande kropp, måste du sträva efter en mer fullständig kroppsinriktning – inklusive träning för andra parter som diskuteras här.

5. Triceps

När det gäller den här delen av kroppen blir övningar som push-ups [både på bollen och i ryggen] det mest effektiva.

Naturligtvis, med tanke på alla slags övningar, förstår du först om en ordentlig uppvärmning!